Sessie
Round Table KPMG - The power of data analytics in transactions (invite only)
Datum en Tijd
woensdag 25 mei 2022, 14:15 - 15:15
Danny Bosker Ewald van Hamersveld Bud van der Schrier
Beschrijving

The power of data analytics in transactions  
Na een exit worden door de koper dikwijls additionele upsides verwacht op basis van synergiën en versterking van de strategische positionering. Wat kan de verkoper doen om voorafgaand aan de transactie de waarde van de company te vergroten?
 
De Integrated Value Realisation Approach (IVRA) is een innovatieve aanpak waarmee ter voorbereiding op de verkoop wordt gezocht naar mogelijkheden om de waarde van de onderneming daadwerkelijk te doen stijgen. Door het inzetten van strategische en operationele analyses in combinatie met vergaande Data Analytics is het mogelijk om de hidden pockets of value te identificeren. Deze methodologie, overstijgt de traditionele due diligence en is gericht op het vinden en benutten van het additionele verbeterpotentieel in de business.
 
Aan de hand van de een aantal real life voorbeelden zullen we dit nader toelichten en bespreken we de praktische kanten en opbrengsten van deze aanpak in relatie tot exit readiness.
 
Met Danny Bosker, Head of M&A KPMG, Ewald van Hamersveld, Head of Private Equity KPMG en Bud van der Schrier, Partner Deal & Growth.

 

Session Type
Round Table (besloten sessie)